Stephanie Brandt

Stephanie Brandt

Stephanie Brandt is een veelzijdige blokfluitiste en ziet zich als ambassadeur van haar instrument. Stephanie studeerde blokfluit aan de conservatoria in Frankfurt am Main en in Amsterdam, en aansluitend Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Als uitvoerend musicus is Stephanie op dit moment met name actief met blokfluitkwintet Seldom Sene, waarmee ze optreedt in het binnen- en buitenland en een talrijke cd`s heeft opgenomen voor het label Brilliant Classics.
Als docent let Stephanie erop dat de veelzijdigheid van het instrument weerspiegelt wordt in de lessen. Het bespelen van een grote variatie aan blokfluiten en het verdiepen van verschillende stijlen van Middeleeuwen tot 21e eeuw dagen de leerlingen uit om bewust om te gaan met adem en klank. Een soepel lopende techniek van vingers en articulatie geeft vrijheid om te genieten van samenspel en muzikale expressie.
Stephanie is medeorganisator en -initiator van het internationale festival Open Recorder Days Amsterdam, redacteur bij het vakblad “Blokfluitist” en als docent blokfluit verbonden aan CKV Almere, waar ze tevens ook werkt als voorzitter.