Eline Bergmann

Eline Bergmann studeerde aan het Prins Claus conservatorium in Groningen bij Gerben Makkes van der Deijl en Klára Würtz. Na haar diploma vervolgde Eline haar opleiding aan de Franz Liszt Academie te Boedapest en het Conservatorio di musica van Perugia.

Ze ontmoette daar de Zweedse celliste Tove Törngren met wie ze regelmatig concerten geeft in o.a. Nederland, Zweden, Engeland en Italië. Tevens werkt ze veelvuldig samen met sopraan Else-linde Buitenhuis, ze hebben een groot repertoire van beroemde Lieder en opera aria’s.

Eline heeft solorecitals gegeven door heel Nederland met als hoogtepunt een optreden voor Radio 4 vanuit het Concertgebouw Amsterdam. Ze wordt geprezen om haar muzikaliteit en klankkleur. In het verleden heeft Eline tournees gemaakt door de  VS (Californië) en Azië (Brunei, Maleisië en Singapore) met solorecitals vol romantische muziek. Eline is tevens afgestudeerd in de Italiaanse taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen.Eline heeft veel affiniteit met het lesgeven en begon hiermee op jonge leeftijd. Inmiddels heeft ze een grote pianoklas en heeft ze zich de laatste jaren gespecialiseerd in talentontwikkeling. Eline heeft meerdere cd’s opgenomen die ook te beluisteren zijn op Spotify en I-tunes.