De talenten

De talentenklas muziek is voor jongeren die voldoen aan de eisen die gesteld zijn voor de Talentenklas muziek, of kinderen met uitzonderlijk talent. De Talentenklas muziek is een voorbereiding voor de HBO muziekvakopleiding (conservatorium).

Madelief Teutscher-Zang
Docent: Els Verheul

Mijn naam is Madelief Teutscher. Ik ben geboren op 7 oktober 1997.  Mijn reis door de muziekwereld is lang en gevarieerd. Ik heb blokfluit, klarinet en gitaar gespeeld, met wisselend succes. Van deze instrumenten is de blokfluit als enige overgebleven. Ik geniet van het spelen. Ongeveer twee jaar geleden ben ik gestart met zanglessen. Een nieuw hoofdstuk. Zang voelt kwetsbaar. Een muziekinstrument kun je zien als een verlengstuk van jezelf, bij zang ben je je eigen instrument. Doordat de zang zo dicht bij je staat, kun je er veel van je eigen gevoelens in kwijt, een gegeven dat ik waardeer. Bij mijn bijbaan als Schrijfdansdocente, een schrijfmethode gebaseerd op beweging en muziek, hebben de zanglessen gezorgd voor meer ruimte tot variatie. Toen mijn docente, Els Verheul, voorstelde om auditie te doen voor de talentenklas kwam dat als een verassing. Ik was onzeker over mijn capaciteiten maar wilde de uitdaging aangaan. Stiekem stak het kleine meisje dat er vroeger van droomde, om te schitteren als de koningin van de nacht in Die Zauberflöte van Mozart, de kop weer op. Tot mijn grote verbazing en geluk ben ik aangenomen en heb ik inmiddels gemerkt dat “optreden” voor een publiek plezierig kan zijn. Ik bestudeer opera’s en maak kennis met nieuwe componisten. Er gaat een wereld voor mij open. Ik ben zeer dankbaar voor de kans die mij is geboden en zal hem met beide handen aangrijpen.

Madelief Teutscher-Zang
Docent: Els Verheul

Stella van Velzen-Piano
Docent: Eline Bergman

Ik ben Stella van Velzen. Ik ben geboren op 13 dec 2009 en Ik begon met piano spelen toen ik 6 jaar oud was. Mijn docent is Eline bergman. Dit is mijn 1ste jaar bij de talenten klas. Ik studeer elke dag piano. Ik vind piano leuk en ik wilde een grote stap nemen. Ik wist dat de talentenklas iets anders was dan een normale piano les. Ik wist dat de talentenklas mij verder ging brengen dus ik dacht: “ik doe het!” Ik had het soms best moeilijk met mijn normale les maar toch leek het mij leuk om met de talentenklas mee te doen. Ik keek soms naar filmpjes van Lang Lang en dan dacht ik: “ik wil dit ook kunnen!” Soms als ik piano speel geniet ik er echt van want het is heel mooi. ik heb namelijk een heel mooi stuk en dat is: River Flows in you. Dat vind ik het aller mooiste stuk van al mijn stukken! Ik heb heel veel zin in dit jaar!

Stella van Velzen-Piano
Docent: Eline Bergman

Marnik de Jong-Piano
Docent: Pim Witvrouw

Marnik de Jong Ik ben Marnik, ik ben 13 jaar, ik ben geboren op 18 maart 2005 en ik speel piano. Dit is mijn eerste jaar in de Talentenklas. Toen ik 7 jaar was ben ik begonnen met drumles bij Wim Kegel. Na 3 jaar les vond ik het drummen niet meer zo leuk. Thuis stond een piano en ik vond het steeds leuker om daar op te spelen. Toen ik 10 jaar was, ben ik begonnen met pianoles bij Pim Witvrouw. Het pianospelen gaat steeds beter, en het wordt steeds leuker. Daarom ben ik nu gestart in de Talentenklas. Ik hoop dat ik er veel kan leren en dat het mij inspireert om zelf muziek te maken. Meerdere mensen in mijn familie spelen een muziekinstrument. Mijn vader speelt gitaar en drumt. Mijn oom is pianist, dirigent en componist. Ik vind het leuk om met hen samen te spelen. Ik zit op het Baken Park Lyceum, in 2 VWO. Naast pianospelen doe ik aan boogschieten, gamen en het oplossen van rubik’s cubes.
Marnik de Jong-Piano
Docent: Pim Witvrouw

Cathy Zhang-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Mijn naam is Cathy Zhang en ik ben 8 jaar oud. Ik volg blokfluitles bij Stephanie Brandt sinds ik 5 jaar oud ben. Ik heb toen blokfluit gekozen, omdat het mij net zo leuk leek als bubbels blazen. En je krijgt er ook nog mooi geluid bij. Samen met mijn broer, die viool speelt, hebben wij deelgenomen aan de Open Recorder Days Amsterdam 2017, waar wij als ‘Duo Toetie’ geselecteerd zijn voor de halve finale in de categorie B1, ensemble t/m 12 jaar. Ik ben begonnen met sopraanblokfluit. Sinds dit jaar speel ik ook altblokfluit. Gelukkig past mijn vinger net bij dit type fluit. De afstand tussen de gaatjes van een altblokfluit zijn namelijk iets groter dan van een sopraanblokfluit. Dit jaar is het eerste jaar dat ik aan de pré-talentenklas meedoe. Ik heb extra lestijd gekregen en hoop dat ik nog meer mooi geluidjes zal kunnen blazen.

Cathy Zhang-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Justus Egert-Piano
Docent: Dalarna van der Kemp

Geboortedatum: 20 januari 2005
Mijn naam is Justus Egert. Ik ben 13 jaar en zit in de 2e klas van het atheneum op het Baken Park Lyceum. Ik speel piano en dit is mijn tweede jaar in de talentenklas. Ik hou vooral van klassieke muziek. Ik luister veel naar muziek en ga graag naar concerten. Dit jaar speel ik voor het eerste jaar mee in het AJSO, het Almeers Jeugd Symfonie Orkest. Daarvoor heb ik in het Junior Orkest en de Orkestklas gezeten. In 2012, ik was toen 7 jaar, kreeg ik de oude piano (uit 1910) van mijn oudtante. Ik vond dat geweldig. Sindsdien heb ik les bij PianolesAlmere, bij Dalarna van der Kemp. Nu speel ik op een vleugel, een Yamaha G2 uit 1969. Ik heb iedere week pianoles van Dalarna. Daarnaast organiseert zij concerten op verschillende locaties en ook samenspel, bijvoorbeeld met viool, dwarsfluit en 4-mains. Ieder jaar is er ook de voorbereiding op het EPTA-examen (European Piano Teachers Association) in het voorjaar. Dit jaar ga ik het D2 examen afleggen. Dit bestaat uit een theorie- en een speelexamen. Zij stimuleert haar leerlingen om deel te nemen aan concoursen en masterclasses. De voorbereiding hierop is intensief en met extra voorspeelavonden, ook heel leerzaam en leuk. In 2015 en 2016 heb ik mee gedaan met het Florence Mini Concours (t/m 11 jaar) in Den Haag. Beide keren heb ik in de voorronde de 2e prijs behaald. In november 2017 heb ik deelgenomen aan het Florence Junior Concours (12 t/m 18 jaar) en heb in de finale de 3e prijs behaald. In 2016 en 2017 heb ik deelgenomen aan het Haydn Muziek Festival (10-12 jaar) op het conservatorium in Groningen, een concours en mastersterclass. Het is geweldig om te mogen spelen op een concertvleugel. Verder heb ik 2017 bij het Archipel Concours in Eindhoven (8 t/m 18 jaar) de halve finale bereikt en mee gedaan aan het Open Podium van het Festival “Klassiek op ’t Amstelveld” in Amsterdam. Dit jaar heb ik deelgenomen aan het Steinway-concours in Alkmaar. De muziektalentenklas biedt mij extra kansen om op te kunnen treden. Afgelopen jaar waren dat: het Winterconcert in het KAF, het Festival Musique in Goede Rede en het Fazioli-concert in Amsterdam. De theorielessen en lessen podiumpresentatie vind ik heel interessant. Ik ben erg blij dat ik het programma van de talentenklas kan vervolgen.
Justus Egert-Piano
Docent: Dalarna van der Kemp

Rashika Naganasoore-Piano
Docent: Dalarna van der Kemp

Date Of Birth: 21 Apr 2008   I am Rashika,  a 10 year old cheerful girl who is very passionate about music and  dance. I am learning Piano from Ms. Dalarna from the last 4 years.  I love music and especially piano as it gives me immense pleasure and I feel relaxed, cool and in control.  I would like to express my gratitude towards Muziektalent for giving me an opportunity to participate in the Talentenklas .  This will definitely enable me to take my passion for Piano to the next level. No words are enough to thank my teacher Ms. Dalarna, for her constant guidance and her useful advices. I am extremely delighted that I got selected. I look forward to all the extra activities that Muziektalent Almere offers me this year. I hold the EPTA A1 and A2 ( European Piano Teacher’s Association)  certificates. In 2019, I will also be appearing for B1 certificate. This is my 2nd year playing piano in the Orchestra with Daan Welle. I have won the Talent Hunt when I was 7 years old for playing classical piano. I have participated in the Florence Concours several times and I have played in the Haydn Music festival last year. At that occasion I got a piano masterclass from Yoram Ish Hurwitz. Last year, 2017, I got selected to perform in the Amstelveld Music Festival, which was an amazing experience. This year, 2018, I am participating in both the Florence Concours and the Haydn Music Festival. Apart from this, my teacher conducts several concerts every year and I perform in them. I love playing the piano and performing, this gives me motivation and self-confidence. I especially like to participate in the Florence Concours , as I can see the joy in the eyes of senior citizens in the old age home, Den Hague.

Rashika Naganasoore-Piano
Docent: Dalarna van der Kemp

Andy Shen-Piano
Docent: Ida Wildvank

Geboortedatum: 26 feb 2011

Hoi, Ik ben Andy. Op mijn tweede kreeg ik mijn eerste (speelgoed) piano. Ik hield heel erg van muziek maken met dit eerste instrument. Vanaf mijn 6e jaar speel ik inmiddels op een échte piano. Ik vond de klank van een echte piano fantastisch mooi.

In 2017 ben ik begonnen met pianoles bij Katalin. Het ging heel goed en ik leerde heel snel. Later in 2018 ben ik begonnen met Ida omdat ze grappig en lief is.

Inmiddels heb ik al aan 3 concerten mee gedaan en dat vond ik best leuk.

Ik zou dan ook heel graag naar de talentklas gaan, want ik wil meer uitdagingen en tips krijgen om nog mooier te kunnen gaan spelen.

Andy Shen-Piano
Docent: Ida Wildvank

Lucia Bakker-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Hallo, ik ben Lucia Bakker en ik ben 12 (bijna 13) jaar oud. Mijn instrument is de blokfluit en ik krijg al een paar jaar les van Stephanie Brandt. Ik vind de blokfluit een mooi instrument omdat het een erg natuurlijk en zuiver geluid is, ik speel twee soorten blokfluit namelijk: alt en sopraan. De alt is een lage fluit met een diepe klank, de sopraan is een hoge fluit met in sommige muziekstukken een vrolijke ondertoon.In januari 2019 wil ik graag meedoen aan het prinses Christina Concours. Dit is mijn tweede jaar in de talenten klas en daar ben ik trots op. De lessen die ik krijg vind ik namelijk erg leuk en interessant. Vorig jaar heb ik podiumpresentatie gehad en dat vond ik erg fijne lessen. Ik hoop dat dit jaar net zo leuk zal worden!

Lucia Bakker-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Alyssa Cheung -Piano
Docent: Heleen Verleur

Geboortedatum: 24 juli 2007. Wanneer begonnen: Toen ik 4 was. Docente: Heleen Verleur. ik heb meegedaan met de auditie voor de talentenklas omdat ik graag beter wil worden en ik hou van concerten geven. jaar oud. Ik heb al 7 jaar les bij Heleen Verleur. Ik speel piano en doe dat volgens de Suzuki methode. Ik zit nu in boek 5 en ik speel meestal volgens de stukken van het boek, maar soms speel ik ook andere stukken. Persoonlijk vind ik klassiek het mooist. Mijn favoriete stuk is de Venetian Gondola Song, het is het tweede stuk van boek zes. Ik vind het stuk heel mooi, omdat er veel pedaal in zit en het is een rustgevend stuk. Ik hou van optredens. Ik ben een keer geselecteerd om met Lang Lang in het concertgebouw van Amsterdam op te treden en kwam op TV. Ook heb ik een keer auditie gedaan voor de Jopie Parlevliet Show en toen kwam ik ook op TV.

Alyssa Cheung -Piano
Docent: Heleen Verleur

Isabella Cox – Cello
Docent: Florien Hamer

Mijn naam is Isabel Cox, ik ben geboren op 25 mei 2006 in Almere. Ik zit in de eerste klas van het Trinitas Gymnasium. Ik speel cello sinds mijn zesde en dit is mijn derde jaar in de talentenklas. Ook speel ik sinds september 2018 in het Almeers Jeugd Symfonie Orkest. In april 2016 heb ik een masterclass gevolgd bij Pieter Wispelwey en in 2017 bij David Rabinovich van het Apollo Ensemble. Ook heb ik al twee keer opgetreden tijdens de Oosterparkconcerten in Amsterdam. In maart 2017 heb ik meegedaan aan het Britten Celloconcours in Zwolle. Op 12 mei 2018 heb ik gespeeld tijdens het Festival Musique in Almere Haven. Naast cello spelen doe ik aan wedstrijdzwemmen bij Water Vrienden Almere.

Isabella Cox – Cello
Docent: Florien Hamer

Gaya Westland – Gitaar
Docent: Peter Constant

Gaya Westland - Gitaar

Geboortedatum: 23-02-05
Mijn naam is Gaya Westland, ik ben 13 jaar oud en zit op het Oostvaarderscollege, in de 2e klas van het VWO. Mijn passie voor muziek begon al vroeg door mijn zus die, naast zingen, zelf ook gitaar speelt. Op 5-jarige leeftijd zat ik al op algemene muzikale vorming op de Kunstlinie. Ik vond dat hartstikke leuk en wilde er meer mee doen. Ik heb daarna 2 jaar met veel plezier vioolles gehad. Ondertussen bleef ik thuis samen met mijn zus muziek maken op de gitaar en piano. Gitaarspelen vond ik altijd al het leukste om te doen. In 2015 ben ik begonnen met gitaarlessen bij mijn huidige gitaardocent Peter Constant. Vanaf het begin wist ik al dat dit echt iets voor mij is en dat ik hiermee heel ver wil komen. Het leukste van gitaarspelen vind ik dat ik er ontspannen en blij van wordt. Ik vind ook het samenspelen met andere mensen heel erg leuk. Ik vond het dan ook geweldig toen ik gevraagd werd om lid te worden van het Ponticello Gitaar Orkest. Met Ponticello heb ik de afgelopen 3 jaar meegedaan aan een aantal gitaarconcerten. In november 2015 en dezelfde maand in 2016 speelde ik in Who’s Next Festival Gitaar Spektakel in Schouwburg Almere. Ik heb ook gespeeld in Almere Haven Festival in september, 2016, September 2017 en September 2018. Verder heb ik samen met Ponticello Gitaarorkest opgetreden in een paar gitaarconcerten in Goede Rede Almere Haven (December 2017 en Februari 2018). Op 16 december dit jaar staat alweer een Gitaarconcert ingepland in Goede Rede waar ik erg naar uitkijk! Naast al deze interessante leermomenten had ik toch nog behoefte voor iets meer. Ik heb dan ook een maand geleden auditie gedaan bij Stichting Muziektalent Almere en ik had geluk om toegelaten te worden. Samen met mijn gitaar kijk ik uit naar een leerzaam en een mooi muzikaal jaar!!

 

Gaya Westland – Gitaar
Docent: Peter Constant

Veronika Dijkstra-Piano
Docent: Maaike Eijkman

Hallo! Ik ben Veronika, ik ben geboren op 11 april 2003. Allebei mijn ouders spelen muziek voor hun beroep, dus voor mij was het heel normaal om al vanaf mijn tweede jaar naar voorstellingen en concerten te gaan. Toen ik één jaar oud was, zat ik al graag te pingelen op de piano, maar echt les kreeg ik pas op mijn vijfde. Snel kwam ik terecht bij Andrea Hornyák in Amsterdam en had ik tegelijk korte tijd pianoles in Praag, waar ik ook een tijdje gewoond heb. Bij het Nationaal Kinderkoor begon ik te zingen op mijn zesd en kon een jaar later al meedoen met een uitvoering van de opera Tosca van Puccini, in het Concertgebouw in Amsterdam. Met negen jaar kwam ik bij mijn huidige pianojuf Maaike Eijkman in Hilversum terecht. Er waren steeds leuke optredens, bij mensen thuis of in de schouwburg van Almere. Al snel kwam ik bij de talentklas, want het leek me leuk om intensiever te werken en groepsles te hebben met andere talenten. Zo kon ik me ook sneller voorbereiden voor concoursen. Vijf jaar geleden won ik al een prijs bij het regionale Prinses Christina-concours en vier jaar geleden haalde ik de halve finale van de Piano-driedaagse in Rotterdam. Erna kwamen ook meer optredens, onder andere bij de serie “Piano bij de koffie” in Noord-Brabant. Je komt dan in het voorprogramma van een echt pianorecital, met interview. Het spelen van piano-vierhandig had het afgelopen jaar mijn volle aandacht: samen met mijn vaste piano-partner Valentijn de Graaf won ik de eerste prijs bij Maassluise Muziekdagen 2017 in de categorie Kamermuziek. Van het gewonnen geld kon ik een deel van de zomercursus “Vuurvlieg” in Aalten betalen. In oktober 2017 mochten we nog een keer in Maassluis optreden tijdens het winnaarsgala. Ook in 2018 was ik weer van de partij bij het zomerkamp van zomercursus “Vuurvlieg” en heb ik met Valentijn ook weer een rondje concerten gedaan in de serie “Piano bij de koffie” Bovendien is mij toen aangeboden om ook een keer een concert te komen presenteren, omdat de podiumpresentatie tijdens de concerten goed in de smaak was gevallen!

Veronica Dijkstra - Piano

Veronica Dijkstra – Piano

Veronika Dijkstra-Piano
Docent: Maaike Eijkman

Isaac Simatupang-Gitaar
Docent: Peter Constant

Instrument: gitaar
Docent: Elvira Vis (2011-2017), Peter Constant (2017-heden)
Geboortedatum: 4 juli 2003
Voor ik begon met gitaar spelen deed ik mee aan muziek voor kinderen, waar ik kennis heb gemaakt met muziek. Daarna wilde ik een echt instrument gaan spelen, en na veel uitproberen koos ik voor de gitaar. Dat was in 2011. Toen kreeg ik gitaarles van juffrouw Elvira Vis. In 2013 zat ik voor een half jaar in een gitaar ensemble omdat ik muziek wilde spelen met andere mensen. Nu heb ik een andere docent, Peter Constant, die tevens ook dirigent is bij Ponticello (gitaarorkest voor kinderen) en het NJGO (gitaarorkest voor volwassenen) In 2014 heb ik auditie gedaan voor de talentenklas omdat het goed is voor mijn ontwikkeling. Door de programma’s  en groepslessen van stichting Muziektalent Almere heb ik veel geleerd over podiumpresentatie en hoe je stukken beter voorspeelt. Ook heb ik ervaringen met andere talenten gedeeld, en mij ook meer in de theorie van muziek verdiept, zodat ik stukken beter en sneller kan begrijpen­. Ook hebben de concerten van de stichting mij geholpen om veel podiumervaring op te doen. In Juni 2015 had ik meegedaan aan het EGTA solo-concours als een categorie A speler. Ik ben in de voorrondes van regio Midden-Nederland in Amsterdam 3e geworden, en ben toen doorgegaan naar de finale in het Enkhuizen GitaarSalon Festival op 21 juni 2015 in het ZuiderZee museum, waar ik ook gelijk samen met Ponticello ging spelen. Daarnaast wil ik ook met andere mensen samen muziek maken, en daarom heb ik me aangesloten bij Ponticello, een gitaar orkest met jonge gitaarspelers o.l.v Peter Constant. Hier kan ik podiumervaring als groep meemaken, ritmisch samenspelen en stukken mooier laten klinken. Samen met Ponticello het ik in de afgelopen 5 edities van het Almere Haven Festival, een muziekfestival in Almere Haven, gespeeld. Ik heb 4 keer meegedaan aan Who’s next, een gitaarspektakel met allemaal gitaarspelers, en soms ook met mensen uit verschillende Europese landen. Één keer als leerling van Juffrouw Elvira Vis en drie keer als Ponticello-speler. Het afgelopen jaar heb ik veel concerten in orkestverband gehad, en in het kerstconcert van dit jaar (16 december) zal ik ook voor het eerst solo spelen tijdens het concert, met begeleiding van het hele orkest.

Isaac Simatupang-Gitaar
Docent: Peter Constant

Rivkah Blom-Zang
Docent: Els Verheul

Rivkah BlomInstrument: zang Docent: Els Verheul Geboortedatum: 19 mei 1998 Mijn naam is Rivkah Blom. Ik ben geboren op 19 mei 1998. Ik zing al vanaf mijn kleutertijd samen met mijn tweelingzus Rebecca. Ik zing voornamelijk klassiek. Mijn passie voor klassiek zang is bij mij ontstaan doordat mijn ouders mij daarmee lieten kennismaken. Mijn eerste klassieke ‘ervaring’ was op mijn negende  toen ik de kinderpartij (soprano in ripieno) in de Matthäus Passion mocht meezingen in het Junioratoriumkoor Heiloo o.l.v. Paul Waerts. Ik vond het een geweldige ervaring. Twee jaar later mocht ik met de volwassenen het tweede deel meezingen van de Matthäus Passion. Ik zing daarom ook het liefste werken van Bach. Bach is mijn favoriet. Sinds augustus 2014 ben ik zangles gaan volgen bij Els Verheul van het CKV Almere. Ik leer veel van haar. Voorheen heb ik ongeveer anderhalf jaar blokfluitles gehad van Dien Boontje. Naast de wekelijkse zanglessen neem ik op projectbasis deel aan het Oratoriumkoor Heiloo o.l.v. Paul Waerts. Later ben ik door hem gevraagd ook mee te zingen in zijn Engelse koor ‘Martinus Cantorij’ te Zwaag. Dit koor zingt voornamelijk Engelse muziek en voert zgn. ‘Even Songs’ uit. Hoogtepunt was het optreden in 2014 in de Westminster Abbey in Londen.   Ik ben door Els Verheul voorgedragen om auditie te doen voor de talentklas. In juni 2018 heb ik voor het vierde jaar Talentklas 2018/2019 opnieuw auditie moeten doen en ben daarvoor geslaagd! Dit zijn stukken die ik heb gezongen in 2018:
16 maart 2018 Leerlingenavond Els Verheul (zangdocent): G.F. ndel, Aria’s Brich, mein Herz, Die ihr Gottes Gnad’ versäumet en Ich steh’ an einen Stein gebunden, klavecimbel: Marion Boshuizen
4 en 6 mei 2018 W.A. Mozart, KV 626 Requiem: Projectkoor Col Canto (koorpartijen sopraan) o.l.v. Mark Walter
12 mei 2018 Festival Musique Almere Goede Rede: F. Schubert, Nähe des Geliebten en Quilter, By a Foutainside, piano: Karolinka de Bree
15 juni 2018 Huiskamerconcert Studio Grand Piano Amsterdam: W.A. Mozart, Batti, batti, o bel Masetto (Don Giovanni) en Quilter, By a Fountainside, piano: Karolinka de Bree
30 juni 2018 Overgangstentamen Stichting Muziektalentklas Almere G.F. ndel, Brich, mein Herz, F. Schubert, Nähe des Geliebten, Quilter, By a Fountainside en W.A. Mozart, Batti, batti, o bel Masetto uit Don Giovanni (overgang naar 4de jaar), piano: Felix Justin
7 oktober 2018 Motet BWV 227 J.S. Bach, Jesu, meine Freude en Hymne Hör mein Bitten, Herr Felix Mendelssohn Bartholdy (sopraanpartijen): Oratoriumkoor Heiloo o.l.v. Paul Waerts
4 november 2018 Uitvoering Koor in ’t Gooi: W.A. Mozart, Missa Brevis in Bes KV275, soli en koorpartijen, Haydn, Der Sturm, soli en koorpartijen

(Geluidsfragment met zus Rebecca van 7 mei 2015 uit Motet Jesu meine Freude van J.S. Bach, Gute Nacht) Ik hoop nog heel lang te kunnen en mogen zingen!Rivkah en haar zus Rebecca

Rivkah Blom-Zang
Docent: Els Verheul

Rebecca Blom-Zang
Docent Els Verheul

Instrument: zang
Docent: Els Verheul
Geboortedatum: 19 mei 1998 
Mijn naam is Rebecca Blom. Ik ben geboren op 19 mei 1998. Ik studeer Logopedie aan Windesheim Flevoland. Ik hoop volgend jaar af te studeren. Ik ben begonnen met zingen toen ik nog heel jong (9 jaar) was. Mijn liefde voor klassieke muziek is ontstaan doordat ik ging meezingen in het Junioratoriumkoor Heiloo (kinderkoor) o.l.v. Paul Waerts. Mijn (helaas overleden) oma woonde in Heiloo en zag een advertentie in de plaatselijke krant waarin men hoge stemmen zocht om mee te zingen in de Matthäus Passion (soprano in ripieno). Zo is de liefde voor klassiek zang ontstaan. Voordat ik zangles kreeg heb ik blokfluitles gehad bij Dien Boontje. Maar meer plezier vond ik toch in het zingen. Sinds ik vanaf mijn 16 e zangles krijg van Els Verheul zing ik regelmatig solistische muziekstukken. Naast het solo-zingen zing ik ook duetten samen met mijn tweelingzus Rivkah. Het repertoire dat ik heb opgebouwd omvat vooral muziekstukken van componisten uit de baroktijd en het classicisme, zoals Bach, Vivaldi, Telemann, Händel, Mozart en Haydn, maar ook werken uit de romantiek zoals Schubert en Fauré. In december 2014 mocht ik samen met Rivkah een aantal sologedeelten uit het Weihnachtsoratorium van Bach zingen bij het Oratoriumkoor Heiloo. In de zomer van 2015 heb ik diverse anglicaanse evensongs gezongen met de Martinus Cantorij o.l.v. Paul Waerts in de Westminster Abbey in Londen. In augustus 2015 ben ik geselecteerd voor de talentenklas door Stichting Muziektalent Almere. In datzelfde jaar was ik te horen in Gloria in D van Vivaldi en het Laudate Dominum van Mozart bij Koor in ’t Gooi o.l.v. Friederike Wöllisch. In 2016 volgde ik een masterclass van Siri Thornhill. Daarnaast heb ik in februari 2017 deelgenomen aan het Telemann Concours van de Lelystadse Componistendagen en heb ik de tweede prijs en de publieksprijs gewonnen. In juli 2017 heb ik voor het derde jaar Talentklas (2017/2018) opnieuw auditie moeten doen en ben daarvoor geslaagd! In mei 2018 trad ik als jong muziektalent op bij het Festival Musique! In Almere. In juni 2018 ben ik na een geslaagde auditie door naar het vierde jaar van de Talentklas. Hieronder een beknopte uiteenzetting van wat ik zoal heb gedaan: – Op zaterdag 31 oktober 2015 heb ik meegedaan aan de 1 e  ronde van het Haydn Concours tijdens de Lelystadse Haydn dagen. Daar zong ik Nun beut die flur en het duet Sancta mater, istud agas tezamen met mijn zus en met pianobegeleiding van Carlos Guerrero de Bullejos. Ik mocht door naar de finale en op 1 november 2015 heb ik, evenals mijn zus, in de leeftijdsklasse 13-20 jaar het concours gewonnen met een masterclass naar keuze.
– In 2015 deelname aan het Jubileumconcert 30 jaar Koor in ’t Gooi. Daar zong ik enkele soli in het Gloria in D van Vivaldi en het duet Laudamus te samen met mijn zus.
– Winterconcert Stichting Muziek Talent Almere op zaterdag 12 december 2015. Daar zong ik Die Hirten en Die Könige van P. Cornelis.
– Leerlingenavond van Els Verheul op 20 april 2016 in het CKV te Almere. Daar zong ik Frühlingsglaube van F. Schubert en het duet Die Freude van C. Loewe samen met mijn zus en pianobegeleiding door Carlos Guerrero de Bullejos.
– Deelname open dag CKV 2016. Daar zongen Rivkah en ik o.a. het Bloemenduet uit Lakmé van L. Delibes.
– Masterclass Siri Karoline Thornhill tijdens Lelystadse Händeldagen, 29 oktober 2016: Ahi, nelle sorte umane (Händel).
– Winterconcert Stichting Muziek Talent 2016: duet Avé Verum en Notre Amour van Fauré.
– 2 april 2017: uitvoering Koor in ’t Gooi en Vocapella – G. Fauré, koorpartijen: Cantique de Jean Racine, opus 11, Maria, Mater gratiae, Ave Verum corpus, Messe de Requiem (opus 48)
– solistische gedeelten: Messe Basse, Ave Verum (duet) met Rivkah, o.l.v. Friederike Wöllisch, piano: David Schlaffke.
– Benefietconcert 16 juni 2017 – Hart voor Haven, missionaire werk Almere Haven: A. Loyd Webber, Pie Jesu en G. Fauré, Ave Verum met Rivkah Blom, piano en orgel: Lennart Morrée.
– Maart 2018: Leerlingenavond Els Verheul: G.F. Händel, Wisch ab der Tränen scharfe Lauge, Jesu! Jesu en Heil der Welt – Begeleid door Marion Boshuizen op de clavecimbel en Sanne van den Brink op de dwarsfluit.
– Mei 2018: Festival Musique Almere, Goede Rede: F. Schubert, Du bist die Ruh en Quilter, Fair House of Joy, begeleid door Karolinka de Bree, piano.
– 15 juni 2018: Huiskamerconcert Studio Grand Piano Amsterdam – W.A. Mozart, Una donna quindici anni en Du bist die Ruh van F. Schubert. Piano: Karolinka de Bree.
– Op 4 november 2018: uitvoering Koor in ’t Gooi soli en koorpartijen – W.A. Mozart, Missa Brevis in Bes KV275 en Haydn, Der Sturm.

(Geluidsfragment met zus Rivkah van 7 mei 2015 uit Motet Jesu meine Freude van J.S. Bach, Gute Nacht) Momenteel ben ik bezig met mijn studie Logopedie bij Windesheim Flevoland. Mijn motto: een dag niet gezongen is een dag niet geleefd!Rebecca en zus Rivkah

Rebecca Blom-Zang
Docent Els Verheul

Merijn Reurekas-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Mijn naam is Merijn en ik ben nu 13 jaar. Dit gaat alweer het 3 de jaar worden dat ik les mag krijgen via de Stichting Muziektalent Almere. Elke week krijg ik extra lang les van mijn docent Stephanie Brandt. Ik heb 2 nieuwe fluiten waar mooier geluid uit komt wat het spelen nog fijner maakt. In de zomervakantie was ik naar het Zomerkamp Flutomanie in België. Hier speel je een week lang samen met kinderen van alle leeftijden die ook op hoog niveau blokfluit spelen. Je leert daar ontzettend veel van en het is bovendien heel gezellig. Ook was ik geselecteerd om deel te nemen aan de het jeugdconcours in het Concertgebouw in Amsterdam. Dit was een hele leuke en leerzame dag waar ik kon ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik weer een jaar kan gebruik maken van alle mogelijkheden die muziektalent mij geeft om mij te ontwikkelen op mijn fluit!Merijntje Reurekas - Blokfluit

Merijn Reurekas-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Yasumi Meijer-Piano
Docent Darlana van der Kemp

Geboortedatum: 12 mei 2006 Mijn naam is Yasumi Meijer en ik ben 12 jaar oud.  Ik bespeel de piano en heb al 5 jaar pianoles bij Dalarna van der Kemp. Ik speel voornamelijk klassieke muziek maar af en toe vind ik het ook leuk om andere soorten genres te spelen. Dit is mijn derde jaar bij de Talentenklas. Ik heb auditie gedaan, omdat ik verder wil komen met muziek en van muziek hou. Ik wil graag op een hoog niveau veelzijdig piano kunnen spelen. Via de Talentenklas krijg ik nu ook solfège- en theorieles. Hierdoor krijg ik steeds meer inzicht in de muziek en kan ik mijn pianostukk en beter begrijpen en spelen.
De reden dat ik vroeger ben begonnen met pianospelen is dat mijn moeder al een piano had en vaak in de avond er op speelde. Dat vond ik zo mooi dat ik dat ook wilde. Toen begon ik dus met de toetsen aantikken, maar nog niet echt met stukken te leren. Later haalde mijn moeder haar oude methode boek tevoorschijn en leerde ik van haar daar wat stukjes uit. Ook had ze een boekje voor solfège en deden we daar een paar oefeningen uit. Maar uiteindelijk was ik te koppig en liep het niet zo lekker. Dus gingen we opzoek naar een echte pianojuf en kwamen we uiteindelijk terecht bij Dalarna van der Kemp. Ik vind de manier waarop zij les geeft heel fijn en ik leer veel van haar. Mijn docent is lid van de EPTA en zodoende mag ik deelnemen aan de Epta piano graadexamens. Mijn allereerste piano examen (A1) heb ik behaald toen ik acht jaar was. De jaren daarna heb ik de Epta A2 en B1 piano examens behaald. Van mijn docente mag ik komend jaar vier niveau’s (B2, C1, C2 en D1) overslaan. Op dit moment bereid ik me voor op het Epta D2 piano examen in April 2019. Vlak nadat ik tot het tweede jaar van de Talentklas werd toegelaten, heb ik mijn rechter pols gebroken. Ik werd geopereerd en kreeg twee pennen in mijn pols om mijn bot te versterken. Daarna zat ik vijf weken in het gips en kon ik mijn pols amper bewegen. Na het gips was mijn pols helemaal stijf en kon ik mijn duim niet meer ver rekken. Dankzij mijn geweldige fysiotherapeut is dat ook weer genezen en kan ik mijn pols en duim weer voluit bewegen. Daar ben ik heel blij mee, want bij het spelen van het linkerhandrepertoire miste ik de klank van de rechterhand. De afgelopen jaren heb ik twee keer meegedaan aan het Florence Concours in Den Haag en één keer aan het Haydn Festival. Tijdens het Haydn Festival kreeg ik een hele leerzame masterclass van Paul Komen. Verder doe ik mee alle concerten die Dalarna meerdere keren per jaar organiseert op verschillende locaties. Ik heb de afgelopen jaren onder leiding van Dalarna ook samengespeeld met viool en met dwarsfluit. In September 2018 werd ik geselecteerd voor “Klassiek op het Amstelveld”. Samen met een andere pianiste heb ik daar vierhandige pianostukken gespeeld. Ook heb ik in de Pastoorskerk bij het concert van Tatjana Chevtchouk meegespeeld. Ik heb veel zin in de groepslessen en masterclasses die Muziektalent Almere het komende jaar gaat organiseren. Goed advies kan mij weer verder helpen om mijn stukken nog mooier te laten klinken. Ook vind ik het inspirerend om naar andere kinderen uit de Talentklas te luisteren, die op allemaal op hoog niveau hun instrument bespelen. Ik ben blij met alle mogelijkheden en kansen die de Talentenklas mij biedt en dat ik dankzij hen langere lestijden kan nemen. Ik hoop dat ik dit jaar in de talentenklas weer veel vorderingen zal maken en dat ik veel plezier heb.Yasumi Meijer - piano

Yasumi Meijer-Piano
Docent Darlana van der Kemp

Lucia Bakker-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Lucia Bakker is mijn naam. Ik ben geboren in Leiderdorp op 23 januari 2006.  Na een jaar muzikale vorming in Alphen aan den Rijn, waar ik toen woonde, kreeg ik vanaf mijn achtste jaar blokfluitles van Elsa de Jong. Zij  heeft mij enthousiast gemaakt voor de blokfluit. Eind 2015 verhuisde ik naar Almere.  Sinds het voorjaar van 2016 heb ik les van Stephanie Brandt. Ik ben blij dat ik toegelaten ben tot de talentenklas,  omdat ik nu langer les kan krijgen en af en toe ook met een pianist samen kan oefenen. In oktober 2017 mocht ik meedoen aan de ORDA- competitie (Open Recorder Days Amsterdam). Het was superspannend omdat dit mijn eerste fluitwedstrijd was. Ik hoop nog heel lang blokfluit te kunnen spelen.

Lucia Bakker-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Merel Koster-Gitaar
Docent: Eric Bastiaan

Geboortedatum: 25 April 2002  Toen ik een jaar of zes/zeven was had ik al interesse in muziek. Ik zocht naar CD’s met instrumentale tracks en schreef daar eigen tekst op, of maakte gewoon a capella liedjes, aangezien ik geen instrumenten kon bespelen en alleen wist te rijmen en zingen. Verder hadden we thuis wel een synthesizer waar mijn zusjes en ik soms op zaten te klooien en aan het zoeken waren naar leuke melodieën, maar ik had nooit echt een instrument leren spelen. Op de middelbare school werd in het eerste jaar muziekles aangeboden waarbij ik dolenthousiast voor klassieke gitaar koos. Voor kerst kreeg ik dat jaar toen een goedkope gitaar om te kijken of het wat was voor mij, maar de stalen snaren sneden in mijn vingers en ik snapte niet hoe ik er mooi geluid uitkon krijgen. Ik deed dus niet heel veel met de gitaar en had ook geen muziekles meer op school. Op gegeven moment kwamen de open dagen van CKV en besloten we daar te kijken. Ik heb zowel elektrisch als akoestisch gespeeld en besloot toen op klassieke gitaarles te gaan. Ik werd echter al snel ongeduldig van het noten lezen en niet gelijk muziekstukken kunnen spelen en verkoos daardoor dan ook snel tabs boven noten en begon ook veel meer elektrisch te spelen. Toen ik een keer op een open dag van het conservatorium was, leek me dat eigenlijk wel heel erg leuk en kwam ik enthousiast bij mijn leraar, Eric Bastiaan, dat ik dat wel wilde proberen. Dat was nogal een grote tegenstelling van waar ik toen mee bezig was (rock muziek en solo’s) en waar ik naartoe wilde werken (een klassieke gitaaropleiding). Ik had een enorme achterstand, maar wilde in ieder geval proberen tot een niveau te komen en we maakte daardoor een plan. Mijn lessen verdubbelde en het eerste doel was om aangenomen te worden tot de talentenklas om de theorieachterstand bij te halen. Met de talentenklas hoop ik dus eigenlijk heel erg mijn theoretische achterstand in te halen, beter inzicht te krijgen in waar ik nou eigenlijk mee bezig ben op de gitaar en ervaring op doen en een leuke tijd hebben. Verder heb ik niet echt meegedaan aan concerten, wel eens met wat optredens op school, maar dat was voornamelijk pop of had niet te maken met klassiek gitaar (maar bijvoorbeeld zang). Ik wil later heel graag wat met muziek doen en probeer nu zoveel mogelijk mijn kennis te vergroten en zo goed mogelijk te worden.

Merel Koster-Gitaar
Docent: Eric Bastiaan