De talenten

De talentenklas muziek is voor jongeren die voldoen aan de eisen die gesteld zijn voor de Talentenklas muziek, of kinderen met uitzonderlijk talent. De Talentenklas muziek is een voorbereiding voor de HBO muziekvakopleiding (conservatorium).

Alyssa Cheung -Piano
Docent: Heleen Verleur

Geboortedatum: 24 juli 2007. Wanneer begonnen: Toen ik 4 was. Docente: Heleen Verleur. ik heb meegedaan met de auditie voor de talentenklas omdat ik graag beter wil worden en ik hou van concerten geven. jaar oud. Ik heb al 7 jaar les bij Heleen Verleur. Ik speel piano en doe dat volgens de Suzuki methode. Ik zit nu in boek 5 en ik speel meestal volgens de stukken van het boek, maar soms speel ik ook andere stukken. Persoonlijk vind ik klassiek het mooist. Mijn favoriete stuk is de Venetian Gondola Song, het is het tweede stuk van boek zes. Ik vind het stuk heel mooi, omdat er veel pedaal in zit en het is een rustgevend stuk. Ik hou van optredens. Ik ben een keer geselecteerd om met Lang Lang in het concertgebouw van Amsterdam op te treden en kwam op TV. Ook heb ik een keer auditie gedaan voor de Jopie Parlevliet Show en toen kwam ik ook op TV.

Alyssa Cheung -Piano
Docent: Heleen Verleur

Andy Shen-Piano
Docent: Ida Wildvank

Hoi, ik ben Andy. Ik ben op 26 februari 2011 in Cambridge (U.K.) geboren. Toen ik 2 jaar was, kreeg ik een speelgoed piano en kon ik niet vanaf blijven. Ik kreeg een echte piano toen ik 6 jaar was en daarna begon ik om pianoles te volgen. Sinds 2018, heb ik les bij Ida Wildvank.

 Ik vind het erg leuk om piano te spelen. Soms als ik piano speel, kan ik mijn geheimen verstoppen in de muziek.Mijn favoriete componist is S. Prokofiev. Dit is mijn tweede jaar in de pre-talentklas. Ik ben super blij dat ik daar zit want ik vind het gezellig om andere kinderen te ontmoeten en samen les te volgen. In 2020 ga ik meedoen met een concour. Ik  verheug me erop om mijn hele leven piano te spelen.

Andy Shen-Piano
Docent: Ida Wildvank

Cathy Zhang-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Mijn naam is Cathy Zhang en ik ben nu 9 jaar oud.

Ik volg blokfluitles bij Stephanie Brandt sinds ik 5 jaar oud ben. Ik heb toen blokfluit gekozen, omdat het mij net zo leuk leek als bubbels blazen. En je krijgt er ook nog mooi geluid bij.

Ik ben begonnen met sopraanblokfluit. Sinds vorig jaar speel ik vooral altblokfluit. Gelukkig past mijn vinger net bij dit type fluit. De afstand tussen de gaatjes van een altblokfluit zijn namelijk iets groter dan van een sopraanblokfluit.Cathy Zhang - Blokfluit

Dit jaar is het tweede jaar dat ik aan de pré-talentenklas meedoe. Ik heb afgelopen jaar extra lestijd gekregen en ik kan nu nog meer mooi geluidjes blazen.

Ik heb deelgenomen aan de Open Recorder Days Amsterdam 2019 en valt onder de catergorie A1, ensemble t/m 12 jaar. Mijn presentatie is te vinden op onderstaande link.

 

Cathy Zhang-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Emma van der Lee – Zang
Docent: Els Verheul

Mijn naam is Emma van der Lee, geboren op 26 februari 1992 in Almere. Vanaf 2008 ben ik begonnen met zingen. Ik heb een aantal jaar meegezongen binnen kleine koren en groepen in de Katholieke kerk.

In 2009 heb ik meegedaan aan de zangwedstrijd ‘Bezield Talent’, waar ik één van de winnaars ben geworden en een nummer op mocht nemen. Een jaar of twee terug viel de groep waar ik mee zong uit elkaar.

Ik heb het zingen buiten mijn eigen woonkamer erg gemist. Zingen maakt me blij en geeft zoveel voldoening. Ook wilde ik graag meer leren over het gebruik van mijn stem. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een docent klassieke zang. Zo ben ik in december 2018 bij Els Verheul terecht gekomen.

Er is een wereld aan nieuwe muziek voor me opengegaan, waar ik enorm veel in kan leren en ontdekken. Ik heb dit jaar meegedaan aan de twee leerling uitvoeringen van CKV Almere. In maart hebben we de brockes passion van G. Telemann uitgevoerd. Daar heb ik meegezongen met de koralen en in juni heb ik voor het eerst twee klassieke stukken solo gezongen. Superspannend, maar zo leuk!

Vlak voor de zomervakantie heeft Els mij voorgedragen om auditie te doen voor de Talentklas. Dit kwam voor mij als een grote verrassing. Die verrassing werd nog groter toen ik ook nog werd aangenomen! Ik ben ontzettend  blij dit jaar mee te mogen doen en heb er zin in om mij op allerlei vlakken binnen de klassieke muziek nog veel verder te gaan ontwikkelen.

Emma van der Lee – Zang
Docent: Els Verheul

Gaya Westland – Gitaar
Docent: Peter Constant

 

Mijn naam is Gaya Westland, ik ben 14 jaar oud en zit op het Oostvaarderscollege, in de 3e klas van het VWO.

Mijn passie voor muziek begon al vroeg door mijn zus die, naast zingen, zelf ook gitaar speelt. Op 5-jarige leeftijd zat ik al op algemene muzikale vorming op de Kunstlinie. Ik vond dat hartstikke leuk en wilde er meer mee doen. Ik heb daarna 2 jaar met veel plezier vioolles gehad. Ondertussen bleef ik thuis  samen met mijn zus muziek maken op de gitaar en piano.

Gitaarspelen vond ik altijd al het leukste om te doen. In 2015 ben ik begonnen met gitaarlessen bij mijn huidige  gitaardocent Peter Constant. Vanaf het begin wist ik al dat dit echt iets voor mij is en dat ik hiermee heel ver wil komen.

Het leukste van gitaarspelen vind ik dat ik er ontspannen en blij van wordt. Ik vind ook het samenspelen met andere mensen heel erg leuk. Ik vond het dan ook geweldig toen ik gevraagd werd om lid te worden van het Ponticello Gitaar Orkest.

Met Ponticello heb ik de afgelopen 4 jaar meegedaan aan een aantal gitaarconcerten. In november 2015 en dezelfde maand in 2016 speelde ik in Who’s Next Festival Gitaar Spektakel in Schouwburg Almere. Ik heb ook gespeeld in Almere Haven Festival in september, 2016, September 2017 en September 2018.

Verder heb ik samen met Ponticello Gitaarorkest opgetreden in een paar gitaarconcerten in Goede Rede Almere Haven (December 2017, Februari en December 2018). Ik heb ook op 8 september 2019 meegedaan aan het Haven Festival.

Naast al deze interessante leermomenten had ik toch nog behoefte voor iets meer. Ik heb dan ook een auditie gedaan bij Stichting Muziektalent Almere en ik had geluk om toegelaten te worden.  Samen met mijn gitaar kijk ik uit naar een leerzaam en een mooi muzikaal jaar!!

Gaya Westland – Gitaar
Docent: Peter Constant

Isaac Simatupang-Gitaar
Docent: Peter Constant

Instrument: gitaar
Docent: Elvira Vis (2011-2017), Peter Constant (2017-heden)
Geboortedatum: 4 juli 2003
Voor ik begon met gitaar spelen deed ik mee aan muziek voor kinderen, waar ik kennis heb gemaakt met muziek. Daarna wilde ik een echt instrument gaan spelen, en na veel uitproberen koos ik voor de gitaar. Dat was in 2011. Toen kreeg ik gitaarles van juffrouw Elvira Vis. In 2013 zat ik voor een half jaar in een gitaar ensemble omdat ik muziek wilde spelen met andere mensen. Nu heb ik een andere docent, Peter Constant, die tevens ook dirigent is bij Ponticello (gitaarorkest voor kinderen) en het NJGO (gitaarorkest voor volwassenen) In 2014 heb ik auditie gedaan voor de talentenklas omdat het goed is voor mijn ontwikkeling. Door de programma’s  en groepslessen van stichting Muziektalent Almere heb ik veel geleerd over podiumpresentatie en hoe je stukken beter voorspeelt. Ook heb ik ervaringen met andere talenten gedeeld, en mij ook meer in de theorie van muziek verdiept, zodat ik stukken beter en sneller kan begrijpen­. Ook hebben de concerten van de stichting mij geholpen om veel podiumervaring op te doen. In Juni 2015 had ik meegedaan aan het EGTA solo-concours als een categorie A speler. Ik ben in de voorrondes van regio Midden-Nederland in Amsterdam 3e geworden, en ben toen doorgegaan naar de finale in het Enkhuizen GitaarSalon Festival op 21 juni 2015 in het ZuiderZee museum, waar ik ook gelijk samen met Ponticello ging spelen. Daarnaast wil ik ook met andere mensen samen muziek maken, en daarom heb ik me aangesloten bij Ponticello, een gitaar orkest met jonge gitaarspelers o.l.v Peter Constant. Hier kan ik podiumervaring als groep meemaken, ritmisch samenspelen en stukken mooier laten klinken. Samen met Ponticello het ik in de afgelopen 5 edities van het Almere Haven Festival, een muziekfestival in Almere Haven, gespeeld. Ik heb 4 keer meegedaan aan Who’s next, een gitaarspektakel met allemaal gitaarspelers, en soms ook met mensen uit verschillende Europese landen. Één keer als leerling van Juffrouw Elvira Vis en drie keer als Ponticello-speler. Het afgelopen jaar heb ik veel concerten in orkestverband gehad, en in het kerstconcert van dit jaar (16 december) zal ik ook voor het eerst solo spelen tijdens het concert, met begeleiding van het hele orkest.

Isaac Simatupang-Gitaar
Docent: Peter Constant

Isabel Cox – Cello
Docent: Florien Hamer

Mijn naam is Isabel Cox, ik ben geboren op 25 mei 2006 in Almere. Ik zit in de tweede klas van het Trinitas Gymnasium. Ik speel cello sinds mijn zesde en dit is mijn vierde jaar in de talentenklas. Ook speel ik sinds september 2018 in het Almeers Jeugd Symfonie Orkest, waarmee ik al enkele keren in het Concertgebouw in Amsterdam heb gespeeld.

In april 2016 heb ik een masterclass gevolgd bij Pieter Wispelwey en in 2017 bij David Rabinovich van het Apollo Ensemble. Ook heb ik al twee keer opgetreden tijdens de Oosterparkconcerten in Amsterdam. In 2017 en 2019 heb ik meegedaan aan het Britten Celloconcours in Zwolle. Op 12 mei 2018 heb ik gespeeld tijdens het Festival Musique! in Almere Haven. Op 5 mei 2019 mocht ik Ruth Jacott begeleiden tijdens het Bevrijdingsconcert op de Amstel.

Naast cello spelen doe ik aan wedstrijdzwemmen bij Watervrienden Almere.

Isabel Cox – Cello
Docent: Florien Hamer

Justus Egert-Piano
Docent: Dalarna van der Kemp

Mijn naam is Justus Egert. Ik ben 14 jaar en zit in de 3e klas van het atheneum op het Baken Park Lyceum. Ik speel piano en dit is mijn derde jaar in de talentenklas. Ik hou vooral van klassieke muziek. Ik luister veel naar muziek en ga graag naar concerten. Ik speel piano en slagwerk in het AJSO, het Almeers Jeugd Symfonie Orkest.

Toen ik 7 jaar was, kreeg ik de oude piano (1910) van mijn oudtante. Sindsdien heb ik les bij PianolesAlmere, bij Dalarna van der Kemp. Nu heb ik een vleugel, een Yamaha G2 uit 1969.

Ik heb wekelijks pianoles. Dalarna organiseert ook leerling concerten op verschillende locaties met mogelijkheden voor samenspel, bijvoorbeeld met viool, dwarsfluit en 4-mains. Ieder jaar is er de voorbereiding op het EPTA-examen (European Piano Teachers Association). Afgelopen jaar heb ik het D2 examen behaald in Amsterdam. Dit bestaat uit een theorie- en een speelexamen. Verder stimuleert zij om deel te nemen aan concoursen. De voorbereiding hierop is intensief o.a. met extra voorspeelavonden, heel leerzaam en leuk.

In 2015 en 2016 heb ik mee gedaan met het Florence Mini Concours (t/m 11 jaar) in Den Haag. Beide keren heb ik in de voorronde de 2e prijs behaald. In november 2017 heb ik bij het Florence Junior Concours (12 t/m 18 jaar) in de finale, de 3e prijs behaald. In 2016 en 2017 heb ik deelgenomen aan het Haydn Muziek Festival (10-12 jaar) op het Conservatorium in Groningen. Met korte masterclasses van Paul Komen en Yoram Ish-Hurwitz.  In 2017 heb ik bij het Archipel Concours in Eindhoven (8 t/m 18 jaar), de halve finale bereikt. Verder heb ik deelgenomen aan het Steinway-concours (2018), Pianofest  Conservatorium van Amsterdam(2018) en het Prinses Christina Concours (2019). In september 2017 en 2019 heb ik mogen optreden op het Open Podium van het Festival “Klassiek op ’t Amstelveld” in Amsterdam.

De muziektalentenklas biedt mij extra kansen om op te kunnen treden. Afgelopen jaren waren dat: de Winterconcerten in het KAF, het Festival Musique in Goede Rede, het Fazioli-concert in Amsterdam en de masterclass van Nicolas van Poucke in Goede Rede. De theorielessen en lessen podiumpresentatie vind ik heel interessant. Ik ben erg blij dat ik het programma van de talentenklas kan vervolgen.

Justus Egert-Piano
Docent: Dalarna van der Kemp

Lucia Bakker-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Lucia Bakker is mijn naam. Ik ben geboren in Leiderdorp op 23 januari 2006.  Na een jaar muzikale vorming in Alphen aan den Rijn, waar ik toen woonde, kreeg ik vanaf mijn achtste jaar blokfluitles van Elsa de Jong. Zij  heeft mij enthousiast gemaakt voor de blokfluit. Eind 2015 verhuisde ik naar Almere.  Sinds het voorjaar van 2016 heb ik les van Stephanie Brandt. Ik ben blij dat ik toegelaten ben tot de talentenklas,  omdat ik nu langer les kan krijgen en af en toe ook met een pianist samen kan oefenen. In oktober 2017 mocht ik meedoen aan de ORDA- competitie (Open Recorder Days Amsterdam). Het was superspannend omdat dit mijn eerste fluitwedstrijd was. Ik hoop nog heel lang blokfluit te kunnen spelen.

Lucia Bakker-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Madelief Teutscher-Zang
Docent: Els Verheul

Mijn naam is Madelief Teutscher. Ik ben geboren op 7 oktober 1997. Ik volg lessen klassieke zang bij mevrouw Els Verheul. Dat ik mag meedoen aan de talentenklas is een privilege en een heerlijke verrijking. Ik heb meerdere instrumenten bespeeld en heb nog steeds een grote affiniteit voor de blokfluit, maar zang ligt mij na aan het hart. Het feit dat je niet met een instrument samenwerkt maar zélf het instrument bent , geeft mij het gevoel dat er een extra dimensie aan emotie en kwetsbaarheid meekomen met stemklank.

Ik ben momenteel eerstejaars muziekwetenschap student, een keuze ingegeven door mijn vorige jaar bij de talentenklas. De wereld van muziek, creëert, emotioneert en inspireert en ik hoop nog een lange tijd over de wonderen ervan te mogen leren en, wie weet, er ooit ook zelf een klein deel van te mogen uitmaken.

Madelief Teutscher-Zang
Docent: Els Verheul

Marnik de Jong – Piano
Docent: Ida Wildvank

Mijn naam is Marnik en ben 14 jaar (18-03-2005). Ik speel sinds 4 jaar piano, eerst had ik les bij Pim Witvrouw en sinds dit jaar heb ik les bij Ida Wildvank. Ik ben vorig jaar begonnen in de Talentenklas , dus dit is mijn tweede jaar in de Talentenklas.

Ik vind de Talentenklas erg leuk omdat het mij inspireert en uitdaagt. Het inspireert mij omdat ik muziekstukken leer en speel die mij eerst nog veel te moeilijk leken. Vorig jaar hebben wij ook een inspirerende Masterclass gehad van Nicolas van Poucke in de Goede Rede. Ik vind het ook erg leuk om in de talentenklas te zitten omdat ik er gewoon veel van leer. Ik heb nog niet meegedaan met concoursen en dus ook nog geen prijzen gewonnen.

Tot vorig jaar zat ik in het Junior Orkest van het AJSO (piano en slagwerk), maar daar ben ik mee gestopt omdat ik me graag volledig wil richten op het piano spelen.  Wel speel ik regelmatig muziek met mijn familie. Mijn vader speelt gitaar en drumt en mijn oom is pianist, dirigent en componist. Ik vind het leuk om met hen samen te spelen.

Ik zit op het Baken Park Lyceum in 3 VWO. Naast het pianospelen, vind ik het leuk om te gamen en mijn sport: boogschieten. Ik schiet daarbij met een Recurve boog.

Marnik de Jong – Piano
Docent: Ida Wildvank

Merel Koster-Gitaar
Docent: Eric Bastiaan

Ik ben Merel en ik ben geboren op 25 april 2002.

Ik ben begonnen met gitaarspelen in de eerste klas van het Trinitas Gymnasium, maar ben er toen eigenlijk niet onmiddellijk mee verder gegaan. Ik heb altijd al van muziek maken gehouden. Sinds ik jonger was (rond de 7 of 8 jaar oud) schreef ik teksten op instrumentele nummers van CD’s. Soms maakte ik ook wel eens a capella stukjes en dan nam ik het op en wilde ik er een videoclip van maken. Toen ik muziekles kreeg aangeboden op de middelbare school, was ik dan ook meteen enthousiast. Ik kon uit allerlei instrumenten kiezen en kon misschien eindelijk verder gaan met het muziekmaken. Helaas stopte deze lessen al na een jaartje.

Met kerst heb ik toen een gitaar van mijn ouders gekregen, omdat ik dat ene jaar dat ik muziekles op school had, heel graag wilde oefenen. Dit was echter een gitaar van de goedkopere soort en eigenlijk puur een hebbedingetje. De snaren sneden in mijn vingers en de afstand tussen de snaren en de hals was te groot waardoor spelen moeilijk was voor iemand die nog nooit gespeeld had.Merel Koster - Gitaar

Een jaar of twee later kwam ik samen met een vriendin van mij en mijn zusjes naar de open-dag van KAF en ben ik toen eigenlijk echt begonnen met gitaar spelen. Het eerste lesjaar begon ik met simpele liedjes op noten spelen. Ik wilde alleen veel te graag volledige nummers zoals ‘Dust in the wind’ of ‘Blackbird’ van de Beatles spelen en had geen geduld om dat via noten te leren. Ik heb toen een tijdje zulke nummers op tabs gespeeld en heb een jaar later een elektrische gitaar aangeschaft.

Ik begon muziek en alles rondom muziek steeds leuker te vinden en begon me in allerlei soorten stijlen wat meer te verdiepen. Ik leerde wat rocknummers en bluesnummers en nieuwe virtuozen kennen. Opgegeven moment kwamen de open dagen van de hoge scholen er aan en heb ik meegelopen op het conservatorium. Waar ik nu mee bezig was wat betreft het spelen, was voornamelijk nieuwe stukken leren die mij vet leken, maar met theorie hield ik me verder niet zo bezig. Toen ik meeliep op het conservatorium leek me dat juist meer en meer interessant en heb ik toen gevraagd aan mijn leraar of ik klassiek gitaar zou kunnen leren. Mijn achterstand wat betreft theorie en notenlezen was groot en mede daarom hadden we een plan gemaakt en gestreefd om in Muziektalent te komen. Zelf vind ik de lessen ook erg interessant en wil ik graag meer theorie en solfège leren, wat hier wordt aangeboden. Dit is mijn tweede jaar bij muziektalent Almere en ik heb het erg naar mijn zin.

Merel Koster - Gitaar

Merel Koster-Gitaar
Docent: Eric Bastiaan

Merijn Reurekas-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Mijn naam is Merijn Reurekas ,ik werd geboren op 24 mei 2005 in Almere.

Toen ik heel klein was kreeg ik al blokfluitles van mijn oma die het conservatorium in Amsterdam heeft gedaan. Ik begon met de lessen bij Stephanie Brandt toen ik 8 jaar was.

Na een aantal jaren werd ik gevraagd voor de talentenklas dit gaf mij de mogelijkheid langer les te krijgen waardoor ik mij steeds meer kon ontwikkelen.

Stephanie daagt mij uit steeds nieuwe dingen uit te proberen. Sinds vorig jaar ben ik bijvoorbeeld begonnen met duetten te spelen met een ander talent n.l Lucia Bakker.

We hebben op verschillende plekken voor gespeeld en afgelopen oktober meegedaan aan de Open Recorder Days die plaatsvonden in het Conservatorium van Amsterdam.

We kregen goede opbouwende kritieken en hebben erg veel plezier gehad samen. Nu bereiden we ons voor op het Prinses Christina Concours .We oefenen dus weer veel samen maar ik heb ook nog individueel les van Stephanie om ook zelf te groeien.

 

Merijn Reurekas-Blokfluit
Docent: Stephanie Brandt

Rashika Naganasoore-Piano
Docent: Dalarna van der Kemp

I am Rashika,  a 11 year old cheerful girl who is very passionate about music and  dance. I am learning Piano from Ms. Dalarna van der Kemp, from the last 5 years.  I love music and especially piano as it gives me immense pleasure and I feel relaxed, cool and in control.  I would like to express my gratitude towards Muziektalent for giving me an opportunity to participate in the Talentenklas .  This will definitely enable me to take my passion for Piano to the next level.

No words are enough to thank my teacher Ms. Dalarna, for her constant guidance and her useful advices. If not for her, I would never have got opportunity to pursue my passion. I am extremely delighted that I got selected. I look forward to all the extra activities that Muziektalent Almere offers me this year.

I hold the EPTA A1, A2 and B1 ( European Piano Teacher’s Association)  certificates. In 2020, I will also be appearing for C1 certificate. I was selected to perform in Pianoles Almere’s 10th Anniversary, which was a special milestone. I have participated in year end and Christmas Concerts conducted by my teacher.

I was lucky to be selected by Nicolas van Poucke to perform in Goede Rode Concert Masterclass. Got an opportunity to get his feedback and work with him on his feedback. It was very good learning opportunity. This has motivated me and makes me happy.

I am selected to play piano in Junior Orchestra with Daan Welle. Earlier I was playing in Orchestra with Daan Welle for 2 years.

I have won the Talent Hunt when I was 7 years old for playing classical piano and this year, I was adjusted as runner up. I have participated in the Florence Concours several times and I have played in the Haydn Music festival last year. At that occasion I got a piano masterclass from Nata Tsvereli. Apart from this, my teacher conducts several concerts every year and I perform in them. I love playing the piano and performing, this gives me motivation and self-confidence. I especially like to participate in the Florence Concours , as I can see the joy in the eyes of senior citizens in the old age home, Den Hague.

Rashika Naganasoore-Piano
Docent: Dalarna van der Kemp

Rebecca Blom-Zang
Docent Els Verheul

Mijn naam is Rebecca Blom. Ik ben geboren op 19 mei 1998. Ik studeer Logopedie aan Windesheim Flevoland. Ik hoop volgend jaar af te studeren. Ik ben begonnen met zingen toen ik nog heel jong (9 jaar) was. Mijn liefde voor klassieke muziek is ontstaan doordat ik ging meezingen in het Junioratoriumkoor Heiloo (kinderkoor) o.l.v. Paul Waerts. Mijn (helaas overleden) oma woonde in Heiloo en zag een advertentie in de plaatselijke krant waarin men hoge stemmen zocht om mee te zingen in de Matthäus Passion (soprano in ripieno). Zo is de liefde voor klassiek zang ontstaan.

Voordat ik zangles kreeg heb ik blokfluitles gehad bij Dien Boontje. Maar meer plezier vond ik toch in het zingen. Sinds ik vanaf mijn 16e zangles krijg van Els Verheul zing ik regelmatig solistische muziekstukken. Naast het solo-zingen zing ik ook duetten samen met mijn tweelingzus Rivkah. Het repertoire dat ik heb opgebouwd omvat vooral muziekstukken van componisten uit de baroktijd en het classicisme, zoals Bach, Vivaldi, Telemann, Händel, Mozart en Haydn, maar ook werken uit de romantiek zoals Schubert en Fauré.

In december 2014 mocht ik samen met Rivkah een aantal sologedeelten uit het Weihnachtsoratorium van Bach zingen bij het Oratoriumkoor Heiloo. In de zomer van 2015 heb ik diverse anglicaanse evensongs gezongen met de Martinus Cantorij o.l.v. Paul Waerts in de Westminster Abbey in Londen. In augustus 2015 ben ik geselecteerd voor de Talentklas door Stichting Muziektalent Almere. In datzelfde jaar was ik te horen in Gloria in D van Vivaldi en het Laudate Dominum van Mozart bij Koor in ’t Gooi o.l.v. Friederike Wöllisch. In 2016 volgde ik een masterclass van Siri Thornhill.

Daarnaast heb ik in februari 2017 deelgenomen aan het Telemann Concours van de Lelystadse Componistendagen en heb ik de tweede prijs en de publieksprijs gewonnen. In mei 2018 trad ik als jong muziektalent op bij het Festival Musique! in Almere.

Hieronder een beknopte uiteenzetting van wat ik onder meer heb gedaan:

 • Op 31 oktober 2015 heb ik meegedaan aan de 1e ronde van het Haydn Concours tijdens de Lelystadse Haydn dagen. Daar zong ik Nun beut die flur en het duet Sancta mater, istud agas tezamen met mijn zus en met pianobegeleiding van Carlos Guerrero de Bullejos. Ik mocht door naar de finale en op 1 november 2015 heb ik, evenals mijn zus, in de leeftijdsklasse 13-20 jaar het concours gewonnen met een masterclass naar keuze.
 • In 2015 deelname aan het Jubileumconcert 30 jaar Koor in ’t Gooi. Daar zong ik enkele soli in het Gloria in D van Vivaldi en het duet Laudamus te samen met mijn zus.
 • Winterconcert Stichting Muziek Talent Almere op zaterdag 12 december 2015. Daar zong ik Die Hirten en Die Könige van P. Cornelis.
 • Leerlingenavond van Els Verheul op 20 april 2016 in het CKV te Almere. Daar zong ik Frühlingsglaube van F. Schubert en het duet Die Freude van C. Loewe samen met mijn zus en pianobegeleiding door Carlos Guerrero de Bullejos.
 • Deelname open dag CKV 2016. Daar zongen Rivkah en ik o.a. het Bloemenduet uit Lakmé van L. Delibes.
 • Masterclass Siri Karoline Thornhill tijdens Lelystadse Händeldagen, 29 oktober 2016: Ahi, nelle sorte umane (Händel).
 • Winterconcert Stichting Muziek Talent 2016: duet Avé Verum en Notre Amour van Fauré.
 • 2 april 2017: uitvoering Koor in ’t Gooi en Vocapella – G. Fauré, koorpartijen: Cantique de Jean Racine, opus 11, Maria, Mater gratiae, Ave Verum corpus, Messe de Requiem (opus 48)  solistische gedeelten: Messe Basse, Ave Verum (duet) met Rivkah, o.l.v. Friederike Wöllisch, piano: David Schlaffke.
 • Benefietconcert 16 juni 2017 – Hart voor Haven, missionaire werk Almere Haven: A. Loyd Webber, Pie Jesu en G. Fauré, Ave Verum met Rivkah Blom, piano en orgel: Lennart Morrée.
 • 16 maart 2018 – leerlingenavond Els Verheul: G.F. Händel, Wisch ab der Tränen scharfe Lauge, Jesu! Jesu en Heil der Welt – Begeleid door Marion Boshuizen op de klavecimbel en Sanne van den Brink op de dwarsfluit.
 • 12 mei 2018 –  Festival Musique Almere, Goede Rede: F. Schubert, Du bist die Ruh en Quilter, Fair House of Joy, begeleid door Karolinka de Bree, piano.
 • 15 juni 2018 – huiskamerconcert Studio Grand Piano Amsterdam – W.A. Mozart, Una donna quindici anni en Du bist die Ruh van F. Schubert. Piano: Karolinka de Bree.
 • 4 november 2018 – uitvoering Koor in ’t Gooi soli en koorpartijen – W.A. Mozart, Missa Brevis in Bes KV275 en Haydn, Der Sturm.
 • 14 december 2018 – Winterconcert Stichting Muziek Talent 2018: E. Chausson Le Colibri, Schubert: Gretchen am Spinnrade, Mozart: Prenderò quel brunettiono uit Così fan tutte.
 • 16 december 2018 – Privé huiskamerconcert: O Holy Night met Rivkah Blom, Reger, Maria Wiegenlied met Rivkah Blom, Cornelius, Christbaum met Rivkah Blom, E. Chausson, Le Colibri, F. Schubert, Gretchen am Spinnrade, W.A. Mozart, Cosi fan tutte: Prenderò quel brunettino (duet) met Rivkah Blom, Ding Dong Merrily on High met Rivkah Blom, Humperdinck, Hansel und Gretel: Abendsegen (duet) met Rivkah Blom en piano: Felix Justin.
 • 19 januari 2019 –  Midwinterconcert Soroptimistclub Almere: Léo Délibes Bloemenduet uit opera Lakmé, Mozart: Prenderò quel brunettiono  uit Così fan tutte (duet); Humperdinck: Abendsegen (duet) uit opera Hänsel und Gretel.
 • 8 maart 2019 – leerlingenavond van Els Verheul: Telemann Brockes Passion: Wisch ab en O Donnerwort (terzet).
 • 14 juni 2019 – huiskamerconcert Studio Grand Piano Amsterdam – Reinaldo Hahn:  A Chloris,  Hugo Wolf: Im Frühling, Roger Quilter: Love’s philosophy.
 • 8 december 2019: uitvoering Koor in ’t Gooi: Bachcantate  (BWV 140) Wachet auf ruft uns die Stimme, Mein Freund ist mein (duet).

Zie ook: https://www.youtube.com/rivkahrebecca

Rebecca Blom-Zang
Docent Els Verheul

Rivkah Blom-Zang
Docent: Els Verheul

Mijn naam is Rivkah Blom. Ik ben geboren op 19 mei 1998. Ik zing al vanaf mijn kleutertijd samen met mijn tweelingzus Rebecca. Ik zing voornamelijk klassiek. Mijn passie voor klassiek zang is bij mij ontstaan doordat mijn ouders mij daarmee lieten kennismaken. Mijn eerste klassieke ‘ervaring’ was op mijn negende toen ik de kinderpartij (soprano in repieno) in de Matthäus Passion mocht meezingen in het Junioratoriumkoor Heiloo o.l.v. Paul Waerts. Ik vond het een geweldige ervaring. Twee jaar later mocht ik met de volwassenen het tweede deel meezingen van de Matthäus Passion. Ik zing daarom ook het liefste werken van Bach. Bach is mijn favoriet. Sinds augustus 2014 ben ik zangles gaan volgen bij Els Verheul bij het CKV Almere. Ik leer veel van haar. Voorheen heb ik ongeveer anderhalf jaar blokfluitles gehad van Dien Boontje. Naast de wekelijkse zanglessen neem ik op projectbasis deel aan het Oratoriumkoor Heiloo o.l.v. Paul Waerts. Later ben ik door hem gevraagd ook mee te zingen in zijn Engelse koor ‘Martinus Cantorij’ te Zwaag. Dit koor zingt voornamelijk Engelse muziek en voert zgn. ‘Even Songs’ uit. Hoogtepunt was het optreden in 2014 in de Westminster Abbey in Londen. Door Els Verheul ben ik in 2015 voorgedragen om auditie te doen voor de Talentklas.

Het repertoire dat ik heb opgebouwd omvat vooral muziekstukken van componisten uit de baroktijd en het classicisme, zoals Bach, Vivaldi, Telemann, Händel, Mozart en Haydn, maar ook werken uit de romantiek zoals Schubert en Fauré. Hierbij een samenvatting van de stukken die ik onder meer in het najaar 2018 en voorjaar 2019 heb gezongen:

Najaar 2018

4 november 2018

Uitvoering Koor in ’t Gooi en Vocapella: Haydn, koorpartijen en solistische gedeelten: Der Sturm, solistische gedeelten: W.A. Mozart, Missa Brevis in Bes KV275 o.l.v. Friederike Wöllisch, piano: David Schlaffke

14 december 2018

Winterconcert Stichting Muziektalent Almere: E. Chausson, Les Papillons, F. Schubert, Suleika, W.A. Mozart, Cosi fan tutte: Prenderò quel brunettino (duet) met Rebecca Blom, piano: Felix Justin

16 december 2018

Privé huiskamerconcert: O Holy Night met Rebecca Blom, Reger, Maria Wiegenlied met Rebecca Blom, Cornelius, Christbaum met Rebecca Blom, E. Chausson, Les Papillons, F. Schubert, Suleika, W.A. Mozart, Cosi fan tutte: Prenderò quel brunettino (duet) met Rebecca Blom, Ding Dong Merrily on High met Rebecca Blom, Humperdinck, Hansel und Gretel: Abendsegen (duet) met Rebecca Blom en piano: Felix Justin

Voorjaar 2019

19 januari 2019

Midwinterconcert Soroptimisten (Benefietconcert): W.A. Mozart, Cosi fan tutte: Prenderò quel brunettino (duet) met Rebecca Blom, Humperdinck, Hänsel und Gretel: Abendsegen (duet) met Rebecca Blom, Lakmé van L. Delibes, Flower Duet (duet) met Rebecca Blom, piano: Maria Petkova

8 maart 2019

Leerlingenavond Els Verheul (zangdocent): G.P. Telemann, Aria’s Dem Himmel gleicht, Jesu, Jesu en O Donnerwort (terzet), klavecimbel: Marion Boshuizen

14 juni 2019

Huiskamerconcert Studio Grand Piano Amsterdam: W.A. Mozart, La Clemenza di Tito: S’altro che lacrime, R. Schumann, Widmung, G. Fauré, Green en Britten, The Salley gardens, piano: Felix Justin

8 december 2019

Uitvoering Koor in ’t Gooi: Bachcantate  (BWV 140) Wachtet auf ruft uns die Stimme:  (duet) Wann kommst du, mein Heil?

Zie ook: https://www.youtube.com/rivkahrebecca

Rivkah Blom-Zang
Docent: Els Verheul

Stella van Velzen – Piano
Docent: Eline Bergman

Hoi! Ik ben Stella en ik ben geboren op 13 december 2009.

Ik volg al sinds ik 5 ben piano les bij Eline Bergman. Piano spelen vind ik zo leuk omdat je zoveel mooie melodiën kunt spelen, elk met een hele andere sfeer. Ik vind allerlei stukken leuk: walzen, sonatines, het liefst vrolijke stukken. Mozart, Beethoven en Bach zijn mijn favoriete componisten. En Martinu natuurlijk.

Ik heb auditie gedaan omdat ik graag verder wilde met piano, om nòg meer stukken nòg mooier te kunnen spelen. Dit wordt mijn tweede jaar bij de Talentenklas.

Ik ga ook binnenkort mee doen met mijn eerste competitie, het Steinway Concours. Ik heb er heel veel zin in!

Stella van Velzen – Piano
Docent: Eline Bergman

Yasumi Meijer-Piano
Docent Darlana van der Kemp

Geboortedatum: 12 mei 200

Hoi, mijn naam is Yasumi Meijer en ik ben 13 jaar oud. Mijn docent heet Dalarna van der Kemp en ik heb inmiddels zes jaar les van haar. Dit jaar mag ik beginnen aan mijn vierde jaar van de talentenklas, daar ben ik heel blij mee.

In het afgelopen seizoen ( 2018 – 2019 ) heb ik ook weer meegedaan aan meerdere concoursen en concerten. Bij de Talentenklas was het erg leuk om bij het Winterconcert in December 2018 mee te spelen. Elke keer zijn er weer nieuwe mensen die je kan leren kennen en horen spelen.  Ik vond het extra leuk dat dit jaar ook Ida optrad.

In December 2018 heb ik ook meegedaan aan het nieuwe piano festival, het Pianofest, gehouden in het Conservatorium van Amsterdam. Je kan kiezen of je wilt meedoen aan de concours of de festival op elke leeftijd dan ook. Tijdens workshop stonden 5 verschillende historische instrumenten, en afhankelijk van wanneer het stuk gecomponeerd was mochten we het instrument spelen van de tijdperk. Dit jaar ga ik weer meedoen aan Pianofest en ik heb er veel zin in.

Op Januari 2019 heb ik meegedaan met het Prinses Christina concours, waar ik veel nuttige tips heb gekregen om mijn stukken verder te ontwikkelen. Ook aan het Prinses Christina concours ga ik volgend jaar weer meedoen.

In Maart 2019 ben ik geslaagd voor het EPTA D2 examen en daar ben ik best wel trots op want ik heb vier niveaus ( B2, C1, C2 en D1 ) overgeslagen. De jaren hiervoor heb ik ook het A1, A2 en B1 examen gehaald. Dit jaar ga ik hopelijk het E1 examen halen.

Mijn hoogtepunt van afgelopen seizoen was het Haydn Festival in Groningen bij Prins Claus Conservatorium in November 2018. Daar heb ik de finale gehaald en dat was een geweldige ervaring. Ik kreeg veel tips waar ik weer mee vooruit kon zodat ik het op het volgende concour nog beter kon doen.

Mijn eigen docent organiseert regelmatig concerten en dit jaar bestond haar pianoles almere 10 jaar dus het eindconcert in Juli was extra speciaal. ( nog gefeliciteerd! )

Dit seizoen na zomervakantie begon heel goed! Ik was geselecteerd voor Klassiek op het Amstelveld in september 2019 en ik vond het ook erg leuk om te luisteren naar al die winnaars van concours uit andere landen, o.a. Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk, Cyprus en de Oekraine.

Ook heb ik weer meegedaan aan het Florence Concours en ben tot aan de halve finale gekomen.
Verder staan nog verschillende concoursen in mijn agenda zoals het Winterconcert van Muziektalent, het Pianofest, het Prinses Christina Concours en het Steinway Concours in.

Daarvoor zal ik goed voorbereiden door mijn dagelijkse oefening en ook door de verschillende lessen aangeboden door Muziektalent Almere.  Ik ben heel blij met de aanbod van theorielessen en alle andere gelegenheden.

Ik ga regelmatig naar concerten bij grote concertzalen, dorpskerken en kleine studio’s, samen met familie en vrienden.  Zo leer ik van professionele musici hoe zij presenteren op podium en verschillende interpretatie van muziekstukken.

Zo wil ik dit jaar weer mijn muzikaliteit verder ontwikkelen.

 

Yasumi Meijer-Piano
Docent Darlana van der Kemp